Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 28. novembra 2012

KOZAKIEWICZ, MIKOŁAJ - TAKMER DOKONALÉ MANŽELSTVO

KOZAKIEWICZ, MIKOŁAJ

TAKMER DOKONALÉ MANŽELSTVO
(MAŁŻEŃSTWO NIEMAL DOSKONAŁE)

Smena, Bratislava, 1979
edícia Križovatky

sociológia, manželstvo, medziľudské vzťahy
208 s., slovenčina
hmotnosť: 241 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: výborný, nepoužívaná

0,40 €

*097*

 Staré príslovie výstižne hovorí, že „malé deti nedajú spať, veľké deti nedajú žiť". S vekom dieťaťa vzrastá zodpovednosť rodičov. Sú zodpovední za jeho telesný rozvoj (aby rástlo a bolo zdravé), za duševný rozvoj (aby bolo inteligentné, bystré a schopné), za morálny rozvoj (aby bolo statočné, pravdovravné a rozoznávalo, čo je zlé), za estetický rozvoj (aby chápalo krásu), za cibrenie charakteru a vôle, za rozvíjanie záujmov. Nejdôležitejším a najsilnejším výchovným činiteľom v rodine je samotná rodina, a teda vzťahy medzi rodičmi a atmosfére, ktorá vládne v dome...

To je niekoľko viet z knižky Mikolaja Kozakiewicza určenej mladým ľuďom, ktorí sa pripravujú na vstup do manželstva a na výchovu deti.

Mikolaj Kozakiewicz (nar. roku 1923) je autor známy širokou literárnou činnosťou. Napísal dvadsaťdva kníh a mnoho článkov, čŕt a štúdii. Niektoré knihy vyšli v stotisícových nákladoch a v niekoľkých vydaniach, o iné sa zaujímal iba úzky okruh odborníkov. Tieto kontrasty a disproporcie vyplývajú z je-
ho širokej „záujmovej” činností: Je autorom nielen vedeckých prác, ale aj noviel, poviedok a napísal dokonca dva detektívne romány, ktoré v preklade získali v ZSSR masový náklad. Takisto rozsiahla je autorova vedecká činnosť. Začal študovať filozofiu na Varšavskej univerzite a promoval roku 1950.